MVRDVs COFCO eco valley

Omdat de markt van voedingsmiddelen in het rap ontwikkelende China snel groeit, investeert Cofco, de grootste voedingsmiddelenproducent van China in nieuwe agrarische gebieden direct nabij grote steden. De Cofco agricultural valley, met daarbij inbegrepen de demo gardens, is een competitieontwerp voor één van deze nieuwe agrarische gebieden.

MVRDV werkte tijdens de competitie samen met DHV en KOW stedebouw en nam het ontwerp voor de demo garden voor haar rekening. Dit themapark dat direct rond de metrostop wordt aangelegd, demonstreert de productie van voedsel aan het grote publiek. Het bestaat uit thematisch geordende velden, een wandelroute over het terrein en enkele bijzondere gebouwen.

Themapark, onderdeel van Cofco agricultural valley Beijing. Ontwerp van MVRDV, voorjaar 2012

Mijn bijdrage: ik was als projectleider betrokken bij de tweede fase van de competitie, stuurde het team aan, overlegde met partners DHV en KOW en was betrokken bij de conceptontwikkeling, variantenstudies, diagrammen en tekeningen.

 

pepijn bakker MVRDV cofco eco valley impression overall pepijn bakker MVRDV cofco eco valley diagrams pepijn bakker MVRDV cofco eco valley building02 pepijn bakker MVRDV cofco eco valley building01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s