MVRDVs Comic museum, Hangzhou

Dit museum voor comics en animaties bestaat uit zes op tekstballonnen gelijkende volumes die samen plaats bieden aan 32.000 m² museumoppervlak. Het programma is thematisch verdeeld over de ballonnen: bezoekers betreden het gebouw via de ‘lobby ballon’, waarna ze achtereenvolgens de ‘collectie’, ‘interactie’ ‘theater’ en ‘educatie’ ballonnen bezoeken.

MVRDV won de prijsvraag voor dit gebouw in 2011 en werd gevraagd een VO en later een DO uit te werken. Dit werd gedaan in nauwe samenwerking met Arup Shanghai en een Chinese co-architect, waarbij de belangrijkste uitdagingen waren het invoegen van vluchtwegen en het aanpassen van het ontwerp aan constructieve eisen.

Museum voor comics en animaties met 32.000 m² museumoppervlak. Ontwerp van MVRDV, Competitie, eerste prijs, 2011 Voorlopig Ontwerp – Definitief Ontwerp, 2011 – heden

Mijn bijdrage: ik was onderdeel van zowel het competitieteam als het team dat aan het voorlopig en definitief ontwerp werkte. Begin 2012 verbleef ik in Shanghai om tijdens workshops met de constructeurs, co-architecten en diverse adviseurs het ontwerp verder te ontwikkelen en ten slotte over te dragen.

 

pepijn bakker MVRDV China Comic and Animation Museum eyelevel

H:TP 503 Hangzhou museum1 Competition Phase1 DrawingsTP503

ROOF ROOF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s