Congres: Designing the delta

Een goed geprogrammeerd congres met uitgekiend genodigdenlijst, kan een middel zijn om beleid te beïnvloeden. Een voorbeeld hiervan is congres ‘Designing the Delta’, waarin de rol van architectuur in de uitvoering van het Deltaprogramma werd geagendeerd.

Opdracht

In de uitvoering van het Deltaprogramma bereiden met name waterbouwkundige ingenieursbureaus Nederland voor op klimaatverandering. Architectenbranchevereniging BNA wilde bewustwording creëren over de toegevoegde waarde die architecten kunnen hebben in deze opgave. Wij werden gevraagd om opdrachtgevers te inspireren om ook architecten te betrekken in de uitvoering.

Project

We ontwikkelden een congres over het belang van een integrale benadering bij de uitvoering van het Deltaprogramma. Om dit te benadrukken vroegen we architecten met hun opdrachtgevers samen hun  waterbouwkundige projecten presenteren.

Dit congres vond plaats op een rondvaartschip op de Nieuwe Maas. Eerst werden de bezoekers getrakteerd op een varende architectuurtour door Rotterdam, daarna startte de inhoudelijke conferentie. Met oa sprekers Henk Ovink, Matthijs Bouw, Roelof Bleker en Bart Parmet.

De 80 bezoekers van dit congres zijn zeer gericht benaderd. Op basis van uitgebreid research  benaderden we stakeholders bij gemeenten, waterschappen en provincies waar onderdelen van het Deltaprogramma binnenkort werden uitgevoerd. We verstuurden emails en benaderden de betrokkenen per telefoon.

Daarnaast publiceerden we introductiefilms van de sprekers van het congres. Deze deelden we via alle communicatiekanalen van de BNA, waaronder op social media.

Resultaat

Met dit project creëerden we bewustwording over het belang van ontwerpers in de uitvoering van het deltaprogramma.  Daarnaast zijn tijdens dit congres contacten gelegd tussen architecten en stakeholders in de uitvoering van het Deltaprogramma.

Klik op de voorbeeldweergave links, of klik hier voor een pdf versie van het verslag