KVVs Entreepaviljoen Paleis Het Loo

De entree van het Paleis het Loo in Apeldoorn bestond jarenlang uit een geïmproviseerde houten keet. De directie besloot dat een representatievere entree gewenst was en vroeg zes vooraanstaande Nederlandse architecten, waaronder Koen van Velsen, een ontwerp te maken. Van Velsen won de opdracht met een entreegebouw dat is vormgegeven als een ‘kamer’ in het bos, zoals het Paleis en het naastgelegen koetshuis dit ook zijn. Behalve een kassa en wachtruimte bestaat het gebouw uit een archiefkelder, een ruimte voor kleine exposities, een presentatieruimte en een blok met sanitaire voorzieningen.

Ontwerp van architectenbureau Koen van Velsen (KVV) B.V, prijsvraagontwerp september 2008, bestekfase september 2010, realisatie mei 2012.

Mijn bijdrage:  ik was onderdeel van het ontwerpteam tijdens de competitiefase en later was ik betrokken bij de bestekfase.

 

pepijn bakker KVV paleis het Loo foto02 pepijn bakker KVV paleis het loo foto03

pepijn bakker KVV Paleis Het Loo plaatsing 01a pepijn bakker KVV Paleis Het Loo masterplanpepijn bakker KVV Paleis Het Loo maquette

pepijn bakker KVV Paleis Het Loo gevels doorsneden

PHL-WE-11.02 100211.pdf

PHL-WE-2.01(150110).pdf

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s