Extention!

Onder het huis van Joa en Thirza zat een kelderruimte die permanent onder water stond en dus nooit gebruikt werd, zelfs niet voor opslag. Zij benaderden mij voor een oplossing waarbij de kelderruimte n integraal onderdeel van hun woonruimte werd.

De oplossing bestaat uit het toevoegen van een volume achter het huis, waarin de keuken en eetruimte een plek krijgen. En die als schakel dient tussen de woonkamer en kelder. Een open ruimte dus, die begane grond, tuin en kelder verbindt.

  

Zicht vanuit woonkamer

Zicht over de balustrade

Zicht vanaf split-level keukenvloer

Zicht vanaf keldervloer

   

Cruciaal in het succes van het project was het waterdicht maken van de kelder. Hier hebben lang voor moeten zoeken. Niet alle aannemers durven deze klus aan. Uiteindelijk vond de opdrachtgever een specialist en kon het project uitgevoerd worden.