Kennisnetwerk: architect in ontwikkeling

Juist in een competitieve markt is het voor ondernemers belangrijk om deel te nemen aan kennisnetwerken. Je kunt er je organisatie ‘benchmarken’, en weet zo beter waar je specifieke kwaliteiten liggen. Je doet nieuwe contacten op. Je kunt er de kunst afkijken van anderen. Of je kunt gezamenlijk nieuwe kennis ontwikkelen. Voor branchevereniging BNA bouwden wij vele kennisnetwerken, waarvan ‘Architect in Ontwikkeling’ een goed voorbeeld is.

Opdracht

BNA (de branchevereniging van Nederlandse architectenbureaus) probeert de architectenbranche te versterken door leden onderling kennis te laten delen. Wij werden gevraagd om kennisnetwerken te organiseren over specifieke thema’s. Dit netwerk had als thema projectontwikkeling door architecten.

Project

We ontwikkelden een kennisnetwerk, bestaande uit workshops, kennisbijeenkomsten en een gezamenlijk bezoek aan een ontwikkelaarsbeurs. De kernboodschap was ‘Architecten kunnen al zelfstandig ontwikkelen, ze hebben alleen nog dat laatste zetje nodig’. Aan het netwerk deden 30 deelnemers mee.

 

Wij verzorgen het inhoudelijk programma, de aankondiging en werving van deelnemers, de moderatie en de praktische organisatie van de bijeenkomsten. De events vonden plaats op inspirerende plaatsen in Amsterdam, Utrecht, Den Bosch.

We wierven de deelnemers onder leden en contacten van de BNA. Dit deden we door aankondigingen te doen op eerdere events met hetzelfde thema en via de communicatiekanalen van de vereniging (nieuwsbrieven, website, social media).

Resultaat

De bijeenkomsten zijn  vastgelegd in tekst en gebundeld tot een ‘handboek projectontwikkeling voor architecten’, dit is weer verspreid onder de doelgroep.

 (klik hier voor het verslag)

Door dit kennisnetwerk  hebben architecten de vaardigheden opgedaan om zelf projecten te ontwikkelen. Daarnaast heeft het netwerk geleid tot contacten tussen architecten onderling en tussen architecten en opdrachtgevers / bouwpartners. Veel deelnemers ontmoeten elkaar nog steeds regelmatig om ervaringen uit te wisselen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s