Kennisnetwerk: Business Builders

Het lidmaatschap van jonge bedrijven is van levensbelang voor een branchevereniging, zij vertegenwoordigen immers de toekomst. Kennisnetwerken zijn een middel om de banden met potentiële nieuwe leden te versterken. Wij ontwikkelden dit voor architectenbranchevereniging BNA. Met resultaat.

Opdracht

BNA wilde nieuwe leden werven onder een jonge generatie architectenbureaus. Dit waren bureaus op het moment nog weinig omzet draaiden, maar in de toekomst wel belangrijk worden. Wij werden gevraagd om een relatie op te bouwen met potentiële nieuwe leden, om ze uiteindelijk te interesseren voor het lidmaatschap.

  

Project

We ontwikkelden een all-inclusive leerreis van 1 jaar, bestaande uit workshops, kennisbijeenkomsten en een peer-2-peer systeem waarbij jonge architectenbureaus gekoppeld werden aan ervaren, gevestigde bureaus. De kernboodschap was: ‘BNA helpt veelbelovende, jonge architecten in het opbouwen van hun praktijk.’

De bijeenkomsten vonden plaats op de kantoren van prominente BNA leden. Wij verzorgen het inhoudelijk programma, de moderatie en de praktische organisatie van de bijeenkomsten.

Voor dit netwerk voerden we een zeer gerichte campagne, op basis van uitgebreid research naar jonge architecten in Nederland. De bureaus zijn benaderd per email, telefoon en via social media.

 

Resultaat

Dankzij dit kennisnetwerk hebben startende architectenbureaus hun praktijk verder kunnen professionaliseren. Daarnaast heeft het netwerk geleid tot contacten tussen architecten onderling en tussen architecten en opdrachtgevers / bouwpartners. Veel deelnemers ontmoeten elkaar nog steeds om ervaringen uit te wisselen. En last-but-not-least: een enkel jaargang van dit netwerk heeft geleid tot 12 nieuwe leden voor de BNA.