Online/Media: Housing Futures blog

Vanwege de groei van de wereldbevolking, de trek naar de stad en de klimaatverandering is huisvesting één van de belangrijkste uitdagingen wereldwijd. Met ^HousingFutures willen wij professionals ondersteunen in hun werk door ze van kennis te voorzien over praktijken van over de hele wereld.

Opdracht

Een groep enthousiastelingen wil professionals uit de sociale huisvesting wereldwijd verbinden en onderling kennis laten delen, om het enthousiasme, de kennis en kunde van sociale woningbouw te vergroten.

Project

We ontwikkelden een online platform waar professionals en activisten vanuit de hele wereld hun kennis, motivatie en kunde delen. Sociale woningbouw was in het verleden een oplossing voor maatschappelijke uitdagingen en is dit ook in de toekomst.

Als initiators van dit platform bouwden wij de website. We stelden een nieuwsbrief op en creëerden Facebook, Twitter, Linkedin paginas. Daarnaast ontwikkelden we een ‘community’ van mensen die regelmatig voor ons platform schrijven.

Om Housing Futures tot een succes te maken voeren we een doorgaande campagne om lezers en auteurs te betrekken bij het platform. We publiceren 4 artikelen per week en integreren dit in onze social media pages en een regelmatig verschijnende nieuwsbrief.

Resultaat

Met dit project versterken we de banden tussen housing professionals wereldwijd. We bevorderen kennisuitwisseling tussen diverse actoren in sociale woningbouw, wat uiteindelijk leidt tot beter beleid en betere huisvesting.