KVVs Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal

Gebouwen voor de gezondheidszorg kenmerken zich door de focus op efficiëntie en hygiène. Vaak wordt vergeten dat ook de verblijfswaarde van belang is: mensen genezen sneller in een prettige omgeving. Dit ontwerp voor een revalidatiekliniek is naast functioneel ook een prettig gebouw om in te verblijven, de focus ligt op beter worden in plaats van ziek zijn. Dit komt tot uitdrukking in het directe contact dat gebruikers hebben met het omringende glooiende landschap. Daarnaast worden de functies van het gebouw gedeeld met de buurt, zodat revaliderende mensen zich kunnen mengen met de omgeving. Alles om mensen sneller te doen revalideren.

Ontwerp van architectenbureau Koen van Velsen B.V, realisatie: oktober 2009.

Prijzen: BNA Gebouw van het jaar 2010, Hedy d’Anconaprijs 2010, voorpagina Jaarboek Architectuur in Nederland 09-10.

Mijn bijdrage: diverse werkzaamheden tijdens en direct na de realisatiefase van fase a + ontwikkelen voorlopig ontwerp van fase b. Fase a: controleren van werktekeningen van uitvoerders, opnames op het werk, ontwerpen en uitvoering van de bewegwijzering, opzetten van presentatietekeningen en –teksten. Fase b: programma analyse, conceptontwikkeling, opzetten tekeningen, workshops met latere gebruikers.

 

pepijn bakker KVV Groot Klimmendaal

pepijn bakker KVV maquette Groot Klimmendaal fase 1 + 2

pepijn bakker KVV masterplan Groot Klimmendaal

pepijn bakker KVV Groot Klimmendaal 03

pepijn bakker KVV Groot Klimmendaal 02

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s