MVRDVs Tennisclub IJburg

Tennisclub IJburg vroeg MVRDV een ontwerp voor het clubhuis van het in aanbouw zijnde tennispark op ‘Rieteiland Oost’ in IJburg, Amsterdam. In tegenstelling tot het harde, formele karakter van de bebouwing in de wijk, had de vereniging behoefte aan een informeel, zacht gebouw. MVRDV ontwierp een gebouw als ‘couch’: een clubgebouw met een begaanbaar dak vanwaar clubleden, bezoekers samen wedstrijden kunnen bekijken.

Mijn bijdrage: projectleider van conceptontwerp tot en met DO fase.

Tennisclub, The Couch, Ijburg, Amsterdam, MVRDV architecten

Tennisclub, The Couch, Ijburg, Amsterdam, MVRDV architecten

Tennisclub, The Couch, Ijburg, Amsterdam, MVRDV architecten

Tennisclub, The Couch, Ijburg, Amsterdam, MVRDV architecten

Tennisclub, The Couch, Ijburg, Amsterdam, MVRDV architecten

Tennisclub, The Couch, Ijburg, Amsterdam, MVRDV architecten

Tennisclub, The Couch, Ijburg, Amsterdam, MVRDV architecten

Tennisclub, The Couch, Ijburg, Amsterdam, MVRDV architecten

200-AB300-Z

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s