Sociale woningbouw is een oplossing, geen probleem

Ooit was het idee van kracht dat sociale huurwoningen mooi én algemeen toegankelijk moesten zijn. De realiteit pakte anders uit. Het aandeel huurwoningen in het stadsbeeld neemt consistent af en bovendien zijn ze vaak bestemd voor lagere inkomensgroepen. Hoe kon de sociale huurmarkt veranderen in een voorziening voor de minst vermogenden?

Ik werkte mee aan een artikel over de huidige maatschappelijke uitdagingen waarvoor sociale woningbouw een oplossing kan zijn. Het artikel werd geschreven door Julia Cornelissen en verscheen in Vrij Nederland. Klik hier voor het hele artikel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s