Het Kralingse bos

Nu ik net iets ten oosten van Rotterdam CS woon, is een nieuw recreatieoord dichtbij: het Kralingse bos. Met een goede kennis bezocht ik gisteren het park en de plas. We waren onder de indruk van wat we zagen.

Allereerst was er de walm van barbeques die we al in de straten rondom het park konden ruiken. Aangezien veel Rotterdammers geen achtertuin hebben, nemen ze hun eten en barbeques mee naar het park en zitten ze daar naar hartelust te roosteren. Hele families verdringen zich rondom de barbeques. De ene barbeque is Halal, de andere Kosjer en weer een andere is vegetarisch. Iedereen zijn eigen selectie. Culturele expressie in roosterwaar.

Fietsend over de paden passeer je een mierenhoop van mensen verwikkeld in spelletjes, schranspartijen, of ondergedompeld in interessante conversaties. Iedereen gaat zijn gang en niemand lijkt zich aan zijn omgeving te storen. Een vreedzame coëxistentie op stedelijke schaal.

Als je vanaf de noordkant van de plas uitkijkt over het water zie je aan de horizon de hoge bebouwing van het centrum. Het Kralingse Bos in Rotterdam is niet zo omgeven door hoogbouw als het Central park in New York en de gebouwen zijn niet even hoog. Maar toch geeft het beeld iets stedelijks. In het bos ontspant het volkt, terwijl het op andere momenten in de torens woont en werkt.

We vleiden ons ten slotte op het gras, aten van de meegebrachte pastaschotel en we genoten van het stedelijke leven om ons heen. Erg gaaf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s